dilluns, 12 de gener del 2015

VOLTA CIRCULAR A LA SERRA DE FINESTRES

 

 

VOLTA CIRCULAR A LA SERRA DE FINESTRES 

 

Realitzada el 27 d'octubre de 2.014

Podeu veure la ruta al wikilok

Santuari de Santa Maria de Finestres

La serra de Finestres es troba situada al sud de la Garrotxa, alineada d'oest a est i a continuació de la serra del Corb. Igual que la serra del Corb, té un enorme contrast entre la vessant obaga que mena a Santa Pau, coberta per fagedes, i la vessant solana que descendeix cap a la vall de Llémena, coberta de frondosos alzinars.


Vila medieval de Santa Pau



L'itinerari surt de la vila medieval de Santa Pau i ascendeix fins al cim més alt de la serra de Finestres, el Puigsallança, de 1.026m. d'alçada, visitant abans el magnífic indret del Faig Rodó.

El Faig Rodó
A continuació descendeix pel sender que voreja la Lleixa del Favar i els Cingles de Costabella per un camí perdedor entremig d'un atapeït alzinar. Arribant a la Vall de Llémena, el punt més baix del recorregut, torna a pujar per un camí ben marcat fins al Santuari de Santa Maria de Finestres, conjunt arquitectònic d'origen medieval format per la capella, la rectoria i l'antiga hostatgeria per a devots i caminants. Continua fins al proper cim de Finestres, on trobem les restes d'un antic castell pertanyent als Comtes de Besalú. Des d'aquí hi ha unes bones vistes de la cubeta olotina, els volcans del Croscat i Santa Margarida, Santa Pau, l'Alta Garrotxa i el Canigó al nord, i la zona de la vall de Llémena al sud. L'itinerari retorna fins al santuari per davallar cap al nord per una esplendorosa fageda fins al poble de Santa Pau.

Fageda baixant cap a Santa Pau
Val la pena visitar la vila vella amb un nucli antic medieval molt ben conservat, on destaca la plaça porticada, l'església de Santa Maria i el Castell de Santa Pau.

Itinerari circular
Recorregut: 20km
Desnivell acumulat: +/-1.250m
Dificultat: exigent (per la distància i la dificultat de trobar el camí en algun tram).
Durada del recorregut: 8 hores aprox.
Punt més alt: 1.022m
Punt més baix: 386m

Atenció: al tram de camí que transcorre just sobre la cinglera (Lleixa del Favar i els Cingles de Costabella) que és perdedor i en algun tram exposat i, igualment, al tram que ascendeix al Castell de Finestres, que és aeri (no apta per persones amb vertigen).
Època aconsellada: tardor, hivern i primavera ( a l'estiu hi fa molta calor). No trobarem aigua en tot el recorregut.
Mapa recomanat: mapa excursionista de l'editorial Alpina, Zona Volcànica de la Garrotxa, 1:25.000.
Punt d'inici: vila de Santa Pau, per GI-524 des d'Olot.



Subscriu-te al blog de Ressotaelspeus!

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita. Valorarem el teu comentari per incloure'l al blog.